Skip to content

Brandbeveiliging

Professionele brandbeveiliging voor uw huis of bedrijf

Betrouwbare en effectieve brandbeveiligings- systemen voor ultieme gemoedsrust

Brandbeveiliging is van cruciaal belang om de veiligheid van uw huis of bedrijf te waarborgen. Bij ons begrijpen we het belang van een betrouwbaar brandbeveiligingssysteem en bieden we professionele oplossingen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Onze ervaren experts zijn gespecialiseerd in het installeren van geavanceerde brandbeveiligingssystemen die uw pand beschermen tegen brandgevaar. Met onze uitgebreide kennis en expertise zorgen we ervoor dat uw brandbeveiligingssysteem op maat wordt ontworpen en geïnstalleerd, volledig afgestemd op uw specifieke behoeften en vereisten.

Met onze betrouwbare brandmelders, rookmelders en andere brandbeveiligingsapparatuur bent u verzekerd van een veilige omgeving en kunt u met een gerust hart uw dagelijkse activiteiten voortzetten. Onze focus ligt op uw veiligheid, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is.

Merken waar we mee werken

Kidde Rookmelder Logo
Brandbeveiliging Ajax System met temperatuursensor

Maximale veiligheid

Het vergroten van de brandveiligheid in uw huis of bedrijf is van essentieel belang, en daarom kunt u vertrouwen op Prins Elektro om dit werk professioneel uit te voeren. Onze ervaren elektriciens hebben de expertise en kennis om uw elektrische systemen grondig te inspecteren en te beoordelen op mogelijke brandgevaren.

We nemen preventieve maatregelen om de brandveiligheid te verbeteren, zoals het controleren van bedrading, stopcontacten en schakelaars om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen en correct functioneren.

Daarnaast geven we advies over het gebruik van brandwerende materialen en installeren we brandmelders en rookmelders op strategische plaatsen. Door samen te werken met Prins Elektro kunt u erop vertrouwen dat uw brandveiligheid optimaal wordt verbeterd en dat u de nodige maatregelen neemt om uw huis of bedrijf te beschermen tegen brandgevaar.

Wij zijn gecertificeerde installateurs

Belang van rookmelders: wetgeving, installatie en koppelbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht om rookmelders te hebben in elke woning, zowel nieuwe als verbouwde woningen. In bestaande woningen zonder verbouwing is het niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Rookmelders moeten volgens de nieuwe wetgeving worden geplaatst in slaapkamers, gangen of hallen op elke verdieping met slaapkamers, en op elke verdieping waar mensen slapen. Het is ook raadzaam om rookmelders te installeren bij trappen en in de buurt van slaapkamers. Zorg ervoor dat de rookmelders op de juiste plaats hangen en goed functioneren, zodat ze bij brand snel kunnen alarmeren.

Hoewel het niet verplicht is om rookmelders te koppelen volgens de nieuwe wetgeving, wordt het wel aanbevolen. Koppelbare rookmelders, zoals de Ajax alarm systemen, communiceren via een mesh-netwerk. Hierdoor gaan alle melders in de woning af als één melder alarm geeft. Dit verkleint de kans op ongelukken, omdat alle bewoners sneller worden gewaarschuwd voor brandgevaar. Deze koppelbare rookmelders kunnen ook worden gekoppeld aan een alarmcentrale of mobiele app, zodat je direct een melding op je telefoon ontvangt. Dit zorgt voor snelle informatie bij een mogelijke brand en kan helpen bij een snelle evacuatie.

Ajax Rookmelder aan het plafond

Stuur ons een e-mail zodat wij weten waar wij u bij kunnen helpen

Vragen over brandbeveiliging? Stuur ons een bericht met uw vragen via dit formulier

Wij zullen zo spoedig mogelijk bij u terug komen met een passend antwoord.